Geharrewar in de sushi-bar : Pindakaas en Sushi 2 boek (p)review

Wij van HAT hebben een exclusieve sneakpeek over Pindakaas en Sushi 2, het vervolg op young adult novel Pindakaas en Sushi (boeken zijn cool, lees ze!). Het eerste young adult boek in de boekentrilogie gaat over Marle die voor het eerst naar een animeconventie gaat en daar haar geekhart leert kennen. Dit vervolgboek wil je nog meer verslinden dan het eerste deel. Marle gaat namelijk samen met haar convrienden op vakantie naar Japan! Vol goede moed beginnen ze aan hun avontuur.

Maar wie denkt dat alles zonneschijn is in Japan komt bedrogen uit. Deel twee is beduidend duisterder dan het eerste deel. Het geek-element blijft gelijk, terwijl de focus op vriendschap en persoonlijke groei sterker is. Waar het eerste deel nog enkele momentje wist te ontroeren, lopen de emoties in deel twee frequenter op, en heviger. Tijdens deze vakantie leert Marle zichzelf en haar vrienden beter kennen, alleen niet op de gehoopte manier. Continu komt ze zichzelf tegen. Een onverwachte beslissing schokkeert je als lezer. Mij in ieder geval.

Dat is absoluut het sterke aan het tweede deel: het is meer dan het eerste deel een volwaardige young adult boek door de diepgang. De gesprekken leven en de auteur schroomt niet om zijn personages te bezeren: het leven is nou eenmaal niet altijd een pretje. Confrontaties zijn vervelend, maar je kan ze niet omzeilen. Dat is wat het boek volwaardig maakt: het realisme zonder bloemetjes en bijtjes. Nouja, in plaats van de bloemetjes en bijtjes krijgen we wel een dronken shinto-priester, Marle’s bijzondere ontmoetingen waarvan we nooit weten of ze nou echt zijn, en geharrewar in de sushibar.
pindasushi2_maskers_kappa

Ja, dames en heren, hier is dan eindelijk de beloofde sushi! Tijdens het bezoek aan Japan vindt een wel zéér gedenkwaardig sushi-restaurantbezoek plaats. Het is naast de thee-ceremonie, een ondertussen-in-Nederland-momentje en het einde één van mijn favoriete momenten uit dit boek, filmwaardig. Want ja, dit boek zit vol met verrassende momenten waardoor je in verhaal blijft plakken en het in een ruk uitleest (tranen niet uitgesloten!).

Nog niet genoeg redenen om nu eindelijk deel 1 te lezen? Pindakaas en Sushi 2 kan prima als stand-alone boek gelezen worden, tuurlijk, hoewel het leuker en intrigerender is als je al bekend bent met de personages. Bovendien is het vervolg aanzienlijk verbeterd in leesbaarheid door een professionelere opmaak, dus het loont om door te lezen. En geef toe, de cover van dit tweede boek staat toch wel erg mooi in je boekenkast. Vanaf 12 juni, Animecon. Hopelijk kunnen jullie ook niet meer wachten!

Advertenties

Tags: , , , , , , ,

About ryuunokiseki

Oprichter van HAT. Grote voorkeur voor de meest obscure anime waar je nog nooit van gehoord hebt, en daarom deze blog is begonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: